Over Ons

over

Kattenhotel De Vuursche

Bent u op zoek naar de perfecte plek om uw kat te laten logeren terwijl u even weg bent? Zoek niet verder! In ons Kattenhotel midden in de bossen van Lage Vuursche krijgt uw poes of kater de aandacht en zorg die hij of zij verdient.

Over

Ons Team 

Kattenhotel de Vuursche

Marlise Koop-Schep

De gastvrouw en oprichtster van het kattenhotel.

Ze heeft haar droombaan gevonden.

Kattenhotel de Vuursche

Sander Koop

Helpt mee bij het in- en uitchecken van de logees op drukke dagen. Voert kluswerkzaamheden uit. Zijn grote passie is eigen rundvlees verkopen met Sanderkoe 

kattenhotel de vuursche

Shireen Wagena

Is drie ochtenden per week in het kattenhotel te vinden om de logees liefdevol te verzorgen en in de watten te leggen. Ze heeft een warm hart voor dieren.

Over Marlise

Mijn naam is Marlise Koop-Schep. Ik ben geboren op een boerderij in het dorpje Lage Vuursche, een mooi plekje, midden in de bossen aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug. Al op de boerderij had ik een grote voorliefde voor katten. Ik liep erg vaak rond met een poes in mijn armen.

Na de basisschool en de HAVO ben ik in Leeuwarden Diermanagement gaan studeren, een leuke en interessante studie. In het 2e jaar van de studie ben ik een opleiding voor paraveterinair (dierenartsassistente) gaan doen. Nadat ik beide opleidingen had afgerond, ben ik in Bussum bij Sterkliniek Dierenartsen Naarden-Bussum (tegenwoordig Anicura Naarden-Bussum) gaan werken. Ondertussen had ik mijn Honden- en kattenbesluit gehaald en veel cursussen o.a. over diervoeding gevolgd.

Tijdens mijn studie mocht ik geen huisdieren hebben. Een jaar nadat ik met Sander in ons huisje was getrokken, in het dorp van Lage Vuursche, moest er toch echt een kat komen. Tijdens mijn werk bij de dierenartsenpraktijk werd ik verliefd op de Noorse Boskat, een prachtig beest, dat zo uit de bossen van Lage Vuursche vandaan zou kunnen lopen.
Helaas zijn onze Noorse Boskatten overleden en inmiddels hebben we drie huis-tuin-en-keukenkatten, een Abessijn en een Heilige Birmaan.
“Julius” een echte jager die altijd buiten is. “Rode Sien”, die als het buiten koud en nat is graag in het kattenhotel een dutje doet en “Sophie” een ondeugend dametje geboren in het voorjaar van 2021. Sinds april 2023 zijn “Brycan” een super gezellige Abessijn en “Muize-muis” een enorm aanhankelijke Heilige Birmaan bij ons gekomen.  

In 2011 ben ik samen met mijn ouders gestart met de nieuwbouw van het kattenhotel en een zoogkoeienstal. In januari 2012 zijn alle bouwwerkzaamheden afgerond en werd mijn droom werkelijkheid. Sinds 2018 zijn er ook een aantal privé hotelkamers gerealiseerd.

Sander en ik zijn in 2015 met onze twee schitterende dochters Janine en Lisanne naar mijn ouderlijk huis verhuist. Sindsdien wonen en werken we met ontzettend veel plezier op de boerderij. Ik voornamelijk met de katten en Sander met onze Charolais koeien.

Mijn vrije tijd breng ik graag met onze kinderen door. Ook houd ik van uit eten gaan, afspreken met vrienden en vriendinnen en geocachen.

Kattenhotel de Vuursche
Kattenhotel de Vuursche

Over Sander

Mijn naam is Sander Koop. Ik ben geboren in het authentieke dorp Laren (NH). Na een grote woningbrand is ons gezin verhuist naar Baarn waar ik bijna 15 jaar heb gewoond. Na een studie bouwkunde heb ik bij verschillende gemeentes gewerkt op de afdeling bouw- en woningtoezicht. De laatste jaren heb ik me toegespitst op het gebied van monumenten en hier een post-HBO opleiding voor gevolgd. Vanwege beperkte doorgroeimogelijkheden bij de gemeente en omdat ik mensen op een positieve manier wilde helpen, ben ik mijn eigen bedrijf gestart en heb ik een aantal jaar als ZZP’er voor de Vereniging Eigen Huis gewerkt, waar ik bouwkeurige keuringen en opleverkeuringen heb uitgevoerd.

Waarom dan leven en werken op een boerderij?

In 2002 heb ik Marlise leren kennen en een paar jaar later ben ik naar Lage Vuursche verhuisd vanwege deze liefde. In 2007 zijn we getrouwd en in 2014 en 2015 zijn onze dochters Janine en Lisanne geboren. Marlise is geboren en opgegroeid op de enige boerderij die Lage Vuursche rijk is en laten er nu vier Rijksmonumenten op het erf staan! In 2012 is mijn vrouw Kattenhotel “De Vuursche” gestart. Daarmee is haar droom werkelijkheid geworden. Ik sprong toen al regelmatig bij als ze hulp nodig had.

In 2015 waren we in de gelukkige omstandigheden om met ons jonge gezin naar het ouderlijk huis van mijn vrouw (De boerderij) te verhuizen. Toen ben ik pas echt vertrouwd geraakt met het leven op de boerderij en ben ik verder gaan nadenken over mijn toekomst op de boerderij.

Het melkvee en de kippen (op drie na) zijn er inmiddels niet meer. Het aantal zoogkoeien is door eigen fokkerij langzaam gegroeid. Mijn schoonvader Jaap Schep heeft destijds gekozen voor het runderras Charolais en dat past ook bij mij. Ze zijn namelijk rustig in de omgang, hebben sterke moedereigenschappen en de geboorte van een kalf gaat over het algemeen voorspoedig. Dat de koeien en stieren uiteindelijk naar het slachthuis gingen en we hier verder niks van terug zagen vond ik zonde. Het Charolaisvlees heeft zo’n voortreffelijke kwaliteit dat ik er veel plezier aan beleef om anderen ook te laten genieten en kennis te laten maken met ons product. Onze kracht ligt in de kleinschaligheid die we hebben. We bieden u (h)eerlijk rundvlees van Sanderkoe direct bij de boer(derij).

Als ik niet bij de koeien of in de weilanden ben, ben ik in het kattenhotel te vinden, met name als er veel logees gebracht of opgehaald worden. Ik vindt het ook erg leuk om de logees in- en uit te checken en vakantieverhalen of ver- of nieuwbouw ervaringen van de katten eigenaren te horen. Ook de klusjes in het kattenhotel of het bouwen van klimtoestellen voor de katten vindt ik leuk.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met onze kinderen. Mijn andere passie is Scouting, al jaren ben ik actief betrokken bij scoutinggroep Merhula in Baarn.

Over Shireen

Ik ben Shireen Wagena. Ik ben geboren en getogen in voormalig vissersdorp Huizen en woon daar nog altijd met veel plezier. Na mijn studie ben ik aan het werk gegaan op de afdeling salarisadministratie en personeelszaken van supermarktketen Lidl. Daar werk ik inmiddels al weer 18 jaar en dit werk kan ik goed combineren met de werkzaamheden bij het kattenhotel. In november 2020 ben ik gestart met de opleiding Vakbekwaamheidsbewijs honden en katten in Barneveld en in maart 2021 heb ik het diploma behaald.

Ik heb een enorme voorliefde voor dieren en kan erg genieten van de verschillende karaktereigenschappen. Als kind had ik thuis al hamsters en was ik gek op katten. In de loop van de jaren heb ik ook twee shetlanders en drie dwerggeitjes gehad en op dit moment ben ik nog steeds omringd door een verscheidenheid aan dieren. Ik heb 2 katten, deze dames heten Luna en Chica. Het zijn lieverds die ook lekker eigenzinnig kunnen zijn. Het huis moet ik wel delen, want er zijn ook 2 agapornissen, een hamster en een luipaardgekko.

De wens om met dieren te werken heb ik altijd al gehad en in juli 2021 ben ik met veel plezier bij kattenhotel de Vuursche aan de slag gegaan. Het zomerseizoen was toen in volle gang en er was meteen van alles te doen en veel aandacht te verdelen over de katten. Alle werkzaamheden tussen en met de dieren worden mij toevertrouwd. Ik verzorg de katten op een rustige en liefdevolle manier, dit vinden de logees super fijn.

In mijn vrije tijd hou ik van wandelen, uit eten gaan, een terrasje pakken, films kijken, dagjes uit en van stedentripjes.

kattenhotel de vuursche
kattenhotel de vuursche

Wat anderen over ons zeggen

Hele fijne plek. Veel ruimte voor de katten, zowel binnen als buiten. Het is er schoon en netjes en Marlise zorgt met veel liefde en aandacht voor de logeetjes. Onze jonge kater Floris heeft hier een prima tijd gehad terwijl wij op vakantie waren. Tussentijds contact is erg prettig; je geniet zelf ook meer als he weet dat je katje het goed heeft en voldoende aandacht krijgt. Zeker een aanrader!

Catelijne

Ontzettend fijne plek om je kat(ten) tijdelijk onder te brengen. Hier rij je met een gerust hart en vol vertrouwen weg! Het is netjes en schoon, de katten ogen rustig en ontspannen, de verblijven zijn ruim met voldoende klimattributen en schuilplekjes. Er wordt vooraf goed doorgesproken of er aandachtspunten zijn. Echt een plek die ik een ieder aan kan raden.

Petra

Kattenhotel de Vuursche – al jaren een fantastisch pension voor onze kat Puma! Marlise en Sander zijn ongelooflijk lief voor alle katten en geven ze de aandacht en liefde die ze allemaal nodig hebben. Marlise straalt haar liefde voor katten uit elke keer bij het brengen en halen en alle organisatie daar omheen is altijd tiptop (bij reserveren, bevestigingen, …). Het is nooit makkelijk om je huisdieren over te laten aan anderen en in een totaal andere omgeving dan waar ze het liefst zijn (thuis) maar wij hebben vanaf dag 1 nooit moeite gehad om Puma bij dit prachtige kattenhotel achter te laten, of het nou voor een weekend is, of voor een drie-weekse zomervakantie. De locatie is schitterend en schoon en Marlise en Sander zijn professioneel, relaxed en buitengewoon sympathiek!

Juleke

Ons drietal gaat regelmatig naar Kattenhotel De Vuursche. Katten worden liefdevol verzorgd! Wij zijn super tevreden. Vakantie voor ons en de poezen.

Yvette

Onze kater Spammy logeert regelmatig met veel plezier bij Marlise. Het ziet er altijd super schoon en netjes uit. Spammy komt altijd goed verzorgd weer thuis. Voor Spammy een hele fijne logeerplek en wij gaan met een goed gevoel op vakantie!

Patricia

LEG Eenvoudig en snel uw plek vast

Online reserveren