KATTENHOTEL DE VUURSCHE

Hoge Vuurseweg 1
3749 AB Lage Vuursche

Mobiel
06-10644130
E-mail info@kattenhoteldevuursche.nl
Website www.kattenhoteldevuursche.nl
K.v.K.
Gooi-, Eem- en Flevoland
Nummer: 32107594

Privacy policy

dibevo

Openingstijden

maandag t/m zaterdag

van 10:30 - 12:30

zon- en feestdagen gesloten

bezichtiging op afspraak

Laatste tweets

Weer in Lage Vuursche

U bent hier

Vachtverzorging

VACHTVERZORGING

In ons kattenhotel kunt u ook een afspraak voor vachtverzorging maken voor uw kat. Kattentrimmer Ingrid Legué is een ervaren trimster en kattengedragstherapeut, die met veel rust en aandacht de vacht van uw kat kan verzorgen.
Als u vachtverzorging wenst tijdens het verblijf van uw kat, dan krijgt de kat eerst de tijd om rustig te acclimatiseren en pas als de kat helemaal gewend is wordt de vacht gedaan. Maar u kunt ook een afspraak maken als uw kat niet in het kattenhotel verblijft. Voor elke gewenste behandeling kan een afspraak gemaakt worden.

Hieronder kunt u lezen wat een bepaalde standaard behandeling inhoudt. Maar omdat elke kat anders is, wordt vooraf altijd besproken welke behandeling voor uw kat het beste is.

 

SCHEREN

Katten die teveel klitten op de huid hebben of vervilt zijn moeten helaas (gedeeltelijk) geschoren worden. Deze katten voelen zich erg onprettig. Klitten zijn zelfs pijnlijk. De kat wil niet meer gekamd worden, lopen of liggen kan pijn doen en de kat kan zichzelf ook niet meer onderhouden. Als er niets aan de klitten gedaan wordt, dan gaan de klitten nog meer aan elkaar zitten en zo raakt de kat vervilt. Dit is zeer pijnlijk voor de kat, omdat bij elke beweging de viltplek aan de huid trekt. De huid kan hierdoor zelfs beschadigen en er kunnen infecties ontstaan.

Om erge klitten of vervilting te voorkomen is het verstandig om de kat elke 12 weken een vachtbehandeling te geven of om de kat elke 6 weken de VIP-behandeling te geven, zodat klitten helemaal geen kans krijgen.

 

VACHTBEHANDELING

Bij een vachtbehandeling worden alle eventueel aanwezige klitten verwijderd. Indien ze niet met de hand verwijderd kunnen worden, zal er plaatselijk geschoren worden om de kat geen pijn te doen. Daarna zal het teveel aan losse onderwol verwijderd worden. De losse onderwol zijn de haren die overal in je huis ronddwarrelen en op je bank liggen. De losse onderwol die blijft zitten zorgt voor klitten, maar ook voor de haarballen die je kat uitspuugt. Als je kat teveel onderwol oplikt kan dit zelfs tot verstopping leiden en dat is erg gevaarlijk. Klitten zijn pijnlijk en kunnen, als ze niet op tijd verwijderd worden, tot vervilting leiden. Na de behandeling heeft de kat zijn mooie glanzende vacht weer terug en zal zich een stuk prettiger voelen zonder klitten.

Om teveel onderwol en nare klitten te voorkomen is het aan te raden deze behandeling elke 12 weken te laten doen. Tussentijds is het wel nodig om de kat zelf te onderhouden en beginnende kleine klitten zelf op tijd te verwijderen.
Heeft u zelf geen tijd of laat kat het niet toe, dan is elke 6 weken de VIP-behandeling de beste keus.

 

SPECIALE ZORGBEHANDELING

Sommige katten hebben speciale zorg nodig. Dit zijn de oudere kat, de zieke kat of de te dikke kat. Deze katten hebben allemaal hulp bij hun vachtverzorging nodig, omdat zij moeite hebben om zichzelf goed te verzorgen. Sommige katten verzorgen zichzelf helemaal niet meer. Het is ook belangrijk om met uw dierenarts contact hierover op te nemen, omdat bepaalde aandoeningen ook zorgen voor een slechte vacht en artrose ervoor zorgt dat de kat bepaalde plekken niet meer kan bereiken omdat het te pijnlijk is. De dierenarts kan hierbij hulp bieden. Als de haren uit elkaar gaan staan en/of wat vettig aanvoelen, dan is dat een teken dat ze extra vachtverzorging nodig hebben. Indien gewenst wordt de kat na de behandeling gewassen en droog geblazen.

Bij deze katten is het verstandig om elke 6 weken de VIP-behandeling te geven, zodat de vacht in goede conditie blijft. Als de kat beter niet gewassen kan worden, dan is een 12-wekelijkse behandeling aan te raden.

 

VIP-BEHANDELING

Bij de VIP-behandeling wordt de kat alleen gewassen en droog geblazen. Tijdens het wassen en blazen worden alle losse onderwol en kleine klitten verwijderd. Als de kat helemaal droog is, is de vacht weer helemaal luchtig en ziet er prachtig uit.

De VIP-behandeling is alleen mogelijk als de kat elke 6 weken op deze manier zijn vachtverzorging krijgt. De vacht van uw kat blijft hiermee in topconditie en u hoeft zelf niets meer aan de vacht te doen.
 
Natuurlijk kunt u ook terecht voor

• Alleen nagels knippen
• Alleen wassen en drogen
• Kittentraining

Kijk hier voor de tarieven.
Wilt u meer informatie of een afspraak maken, dan kunt u contact opnemen met Ingrid Legué.
Telefoonnummer: 06-24526471 of per email: info@puurkatten.nl. Vermeld u er dan wel bij dat het om een afspraak in het Kattenhotel gaat.

Fout | Kattenhotel "de Vuursche"

Fout

Er is onverwacht een fout opgetreden. Probeer het later nog eens.


Openingstijden

maandag t/m vrijdag van 11.00 – 12.00 uur en van 16.00 – 17.00 uur
zaterdag van 10.00 – 12.00 uur
zon- en feestdagen gesloten bezichtiging op afspraak